#29

När man kommer hem till Sara så känner man ett behagligt lugn, Många fina burkar som man känner igen sedan man var liten. 
Sedan ser man alla fina färgglada tyger, mängder med tyger i alla dess färger och mönster, man kan inte bli annat än glad av att vara där.. 

Sara Har haft intresse av färgglada saker sedan hon var liten och har nu i många år samlat tyger. Två böcker har Sara gjort och en tredje är på gång.

#28

sniglar får många att rysa, tänka på mördarsniglar som äter upp hela trädgården... 
Men alla sniglar är ju inte mördarsniglar eller Spansk skogssnigel som den heter.
Exempel på snigel är Vinbergssnäcka som är väldigt populärt i Frankrike men kallas
då Escargot. Serveras i sina skal med vitlökssmör och persilja. 

Mats Hansson tyckte det lät som en kul grej att testa, så han föder upp  egna sniglar nu för att senare i höst ha en snigelfest...  

#28.jpg

#27

Här har vi ett intressant möte, Åke hörde av sig till mig då han fått reda på mitt lilla projekt och undrade om jag inte ville ha med honom. Klart jag vill, så vid nästa tripp upp till storstaden hörde jag av mig till Åke.  

Åke kör ett liknande projekt som jag fast hans är lite större, eller ganska mycket större, han tar nämligen ett porträtt varje dag kolla in hans hemsida Fotograf Westin  Så vi bytte tjänster kan man säga, så kolla in 4 Sep där e jag. 


#26

Nu kör vi igen! 

Vid Ludwigsetet från -74 sitter Mathias Stockhaus.
Mathias är trummis i covergruppen Fake som han var med och startade 2001. 
Mathias är även tränare för Craftstadens P06 och nyligen invald i styrelsen samt marknadsgruppen i klubben. Han jobbar även med att ta fram mycket av det grafiskt materialet.
Ang bilden, så jobbade jag och Mathias fram den ihop, vi hade många idéer, och det kommer nog flera bilder på detta tema. 

#25

Godaste pizzan världen (om man frågar Hugo ), finns i Amsterdam hos  Da Portars Via 
Pizzabagaren gjorde allt själv. Tog emot beställningar, bakade pizzan och kom ut med den i en kartong som man sedan kunde sätta sig med utanför, på bänken eller vid kanalen. 
Att en pizza med bara tomatsås, mozzarella, olivolja och lite basilika kan smaka så gott trodde jag aldrig. Tunn frasig botten som nästan smälte i munnen, det smakminnet kommer sitta i länge… 
Så planerar du åka till Amsterdam så ta ett besök på Da Portare Via inte långt ifrån  Anne Franks hus… 

#22

Det här är Kevin, han är 22 år och sysslar med cykeltrial. Jag stötte på Kevin när jag var runt och strosade på Visbys gator. Jag gillar själv cykelsport och denna chans kunde jag bara inte missa att få samtala lite med Kevin. 

Kevin har gillat cykling från den dagen han lärde sig cykla. I många år så åkte Kevin med en så kallad dirt-cyckel. I en cykelgren som kallas slopestyle. I slopestyle man åker i en brant hög ramp eller bygger man en ramp nedanför en bant backe, sedan ska man försöka sätta olika tricks.. 
I Moppe åldern börjar polarna börjar åka moppe men det var inget som passade Kevin. Kevin cykla på för sig själv. En dag såg han ett klipp på youtube om en kille som cykla o hoppa runt på bakhjulet över murar och räcken, ut i garaget skruva ihop sin dirt-hoj och testa. "Jag är värdelös tänkte Kevin" och gav upp. För fyra år sedan fick han en riktig trail-cykel i studentpresent då öppnades en ny värld.

#21

Björn har ett jobb som man inte hör så mycket om, han jobbar som Arkivarier, för mig så krävs det en person med ordning och reda i sitt mellannamn. Så här skriver Björn om sitt jobb. 

Jag jobbar som arkivarie på biståndsmyndigheten Sida (Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete). Bland mina huvuduppgifter är att tillhandahålla allmänna handlingar till journalister, forskare, studenter eller vem som helst som är intresserad av Sidas verksamhet. Det beror på Offentlighetsprincipen - en grundlagsskyddad rätt för allmänheten att ta del av till exempel en myndighets eller kommuns handlingar. En annan spännande del av mitt arbete är att jag ibland får resa ut i världen till våra ambassader där Sida har personal. Jag reser normalt med arkivarier från regeringskansliet och på ambassaderna hjälper vi till med utbildning och olika arkivfrågor.  

Sedan säger Björn att han också jobbar som dräng åt en stenhuggare, men tror han skoja med mig :-) 

#20

Andreas lärde jag känna som Razorfish för ganska länge sedan då ICQ var det stora chatt verktyget och man ringde upp med modem för få kontakt med internet.  
Andreas har sysslat med en hel del, jobbat som elektriker upp i norra Norge på ett Projekt som kallades Snövit, varit med i ett dejtingprogram på Tv3, köpt en gård och flyttat ut i skogen. 
Väl där så började han lobba för få fiber ut i landsbygden och vad är inte bättre då än att engagera sig politiskt. Nu är Andreas 2:e vice ordförande i tekniska nämnden i Oskarshamn. Nästa steg är öl, ett mikrobryggeri hemma på gården som kommer bli en del i det närproducerat sättet att handla. 

#19

Jag har sett på Facebook att Anders Hildingsson springer en hel del, ser man honom ute kommer han med raska steg och alltid utan lurar i öronen.
Jag blev lite nyfiken på vad som driver en löpare. 
Anders Hildingsson sprang periodvis under 2000-talet men en tragisk händelse 2011 fick Anders att börja springa för att må bättre. Idag är löpningen terapi för Anders. 
Mest långa  lopp som halvmaror och maraton är det som gäller. 
Hittills  har det blivit Stockholm maraton och ett 20-tal halvmaror.

#18

Nisse guldsmed! 
guldsmed är ett riktigt hantverksyrke, jag tycker det är väldigt intressant med riktiga hantverksyrken, händerna och sinnet för yrket är det viktigaste för kunna skapa vackra som i Nisses fall smycken. 
Nisse guldsmed är en pratglad hantverkare som började jobba som lärling 1965.
I går den 2 Maj var det 13 år sedan Nisse startad eget Grattis!!.  

#16

Har träffat en riktigt skön tjej som sysslar med teater. Jag gillar teatermänniskor, dom verkar så fria i sitt sätt att vara. Jag tror dom vågar mer, vågar göra bort sig, vågar vara som de vill utan att bry sig om vad andra ska tycka. Allt sådant man frenetiskt försöker lära sina barn.. 

Sara Thörn har i 15 år sysslat med  teater. Hon har gått grundläggande utbildning till skådespelare och läst  till teaterledare och regissör. 
   
Allt började för ca 15år sedan med att dom sökte folk till en Pippi Långstrump föreställning. Sara fick rollen som Prussiluskan... det var där allt började.

Oskarshamns Teatersällskap har vuxit mycket på sistone så just nu består sällskapet av två helt fantastiska grupper! 
En barngrupp där de är mellan 6 och 12 år och en ungdomsgrupp där de är 13 år och uppåt. 

Just nu har de ett mycket spännande projekt på gång. 
De ska i samarbete med bland annat Fredriksbergs herrgård göra en egen variant av tv-programmet Historieätarna. 
Det kommer också serveras tidstypisk mat som anknyter till det som händer på scenen. 

Barngruppen håller för fullt på men årets sommarföreställning som i år kommer att bli den gamla klassiska sagan om Klas Klättermus. 
Detta kommer bli en härlig föreställning för hela familjen med söta djur och svängig musik. 

Att spela teater är helt enkelt underbart !!
Kicken du får när publiken applåderar kan du inte få någon annanstans. Att du tillsammans med andra har gjort en toppenbra föreställning. Alla borde verkligen prova på att spela teater, det är utvecklande för ens självförtroende och självkänsla.

#15

Hej! fick inte ihop veckans porträtt.. :-( men i och med det är mitt projekt så gör jag som jag vill, sätter mina regler så att säga... :-) Så här kommer den okända Dansken! Träffade denna glada man under en Workshop i Motala som Thomas H Johnsson höll i. Det var en workshop i gatufotografi, att våga närma sig okända människor och fråga om man får ta en bild, det är inte så lätt att göra, man måste släppa på sina rädslor och söka kontakt med våra medmänniskor.  

#14

C&C Trädgårdscafé är ett riktigt mysigt ställe som ligger i Besväret i Oskarshamn. Att komma in där känns lite som när man var liten och åkte till farmor/mormor och fick fika. 

Ibland träffar man nya människor som man får bra kontakt med, så var det för Charlotte och Cecilia när dom träffades för snart två år sedan. 
Charlottes son flyttade hemifrån och hon fick ett tomt hus. Samtidigt gick den nyfunna vännen Cecilia nere i Skåne och ville starta ett café. 
Varför inte starta ett café i Oskarshamn? 
Sagt och gjort ett café startades med mottot: 
Kunden ska vara ännu gladare och nöjdare när de lämnar oss än när de kom.

#13

Det här är Jenny Solebran. 
Jenny började läsa sina första högskolepoäng när hon var 22år och sen kom livet emellan ett tag men nu har hon bara en kurs kvar till är hon Fil.Kand i företagsekonomi med inriktning marknadsföring... 
Jag tycker att detta visar att en dröm inte behöver ta slut med åren utan kan mycket väl leva kvar, man kan läsa och skaffa livserfarenheter samtidigt det blir en oslagbar kombo om du frågar mig.

#12

Johan Svenzén. 
Han ska gå ner i vikt. Ända sedan lumpen har Johan brottats med övervikt och till slut så funkade det inte längre. 
Om Johan skulle träna bort sin övervikt så var det enda sättet att träna 8 timmar om dagen och strunta i att äta i princip. 
Så i tankarna funderade Johan på att göra en Gastric bypass operation. 
Vad är då en Gastric bypass? 
Det är ingen helhetslösning och ställer extrema krav på vad det gäller kost och motion för att det ska fungera.
Det man gör är att ta bort magsäcken för att sedan göra en ny mellan matstrupen och tjocktarmen. Den kommer rymma ca 1 1/2 -2dl mat och det gäller resten av livet. 
För att få göra en sådan operation så görs det en utredning för att se om man skulle kunna gå ner i vikt rent fysiskt. Johan klarade utredningen och har nu genomgått en Gastric bypass operation. Denna operation löser inga problem men skapar nya förutsättningar. Nu återstår det för Johan att anpassa sig till sin nya vardag.

#11

Salong Fenix har alltid funnits där.
När jag var liten så fick man hänga med pappa när han skulle klippa sig och så fick även jag mitt hår klippt.
 
Jag minns att Ulf ,frisören, frågade mig: 
- Jaha hur vill du ha det klippt idag? 
- Inte så mycket, sa jag med pipig röst. 
- Jag vill ha långt i nacken.

Sedan skedde nog en tyst överenskommelse bakom min rygg för nått långt hår det hade man aldrig.. 
Konstig frisör tänkte jag, blir ju aldrig som jag vill...
 
Sedan 2007 driver Therese Albinsson salongen som hon tog över från sin far och farbror. 

#10

Denna vecka var lite svårare att få ihop en fotografering, tänkta kandidater hade inte tid osv men dom kommer vid ett senare tillfälle. 
Så Vi hälsar på en okänd sjöman som jobbade på Skeppet Wasa som oturligt sjönk väldigt fort.
mera info finns på http://www.vasamuseet.se